Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Bestuur en Middelen - Beeldvormend (S)

Bestuurlijke Lange Termijn Agenda; Presentatie Burgerberaad; Bespreken indicatoren begroting

woensdag 8 mei 2024

19:30 - 22:30
Locatie

Shrewsburykamer

Voorzitter
Marloes Roerdink

Uitzending

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2

  Vanuit de ambtelijke organisatie wordt de raad geïnformeerd over de Bestuurlijke Lange Termijn Agenda. Wat is het doel van deze lange termijn agenda en hoe werkt deze agenda voor de raad?

 3. 3

  Tijdens deze beeldvormende vergadering  wordt een presentatie gegeven over het burgerberaad; dit wordt  gedaan door Bureau Burgerberaad. De presentatie is bedoeld om de fracties kennis te laten maken wat het is, wat er voor nodig is om het te laten slagen en wat voorbeelden uit andere organisaties zijn.

 4. 4

  Deze informerende presentatie gaat over Brede Welvaart als een van de indicatoren waarop een gemeente kan sturen. Brede welvaart gaat in essentie over het welzijn van mensen. Het is een maatstaf voor alles wat mensen van waarde vinden. Naast materiële welvaart gaat het ook om zaken als gezondheid, onderwijs, milieu en leefomgeving, sociale cohesie, persoonlijke ontplooiing en (on)veiligheid. Het gaat zowel om de kwaliteit van leven in het ‘hier en nu’, als om de effecten van onze manier van leven op het welzijn van mensen op andere plekken en voor toekomstige generaties.

 5. 5
  Sluiting