Pagina delen

Herman Krans

Visitekaartje

Contactinformatie


  • 06-53697746

h.krans@raad.zutphen.nl

GroenLinks

Persoonlijke informatie

Sinds september 2019 ben ik raadslid voor GroenLinks. Ook eerder al, in mijn werk als advocaat, viel me op hoe verschillend je naar de overheid kunt kijken. De overheid is een vijand als je géén bouwvergunning krijgt of als je even geen feestje mag geven. Diezelfde overheid zorgt zo goed en zo kwaad als dat gaat voor sociale voorzieningen en veiligheid. En nog steeds diezelfde overheid is zelfs een vriendin met diepe zakken die subsidies te verdelen heeft of die taken tegen betaling uitbesteedt.

Met al die rollen van de overheid zou je bijna vergeten dat onze overheid niets meer of minder is dan het democratisch gekozen bestuur van ons allemaal. We zijn het dus zelf.
Het is een eer om binnen die overheid raadslid in Zutphen te zijn.

Het beste voor Zutphen!
Het beste voor Zutphen! is het motto voor alle 29 raadsleden, ieder op eigen wijze. Voor mij betekent het vooral dat we als gemeentebestuur Zutphen zo duurzaam mogelijk achterlaten als onze tijd erop zit. Duurzaam voor Zutphen betekent lokaal duurzaam zowel bij harde zaken (energie, voedsel, afval, ruimtelijke ordening) als bij sociale verhoudingen (inclusiviteit, geen tweedeling).

Stokpaardjes

En dan heb ik nog twee duurzame privé-stokpaardjes voor onze stad. Zutphen, ouder dan Amsterdam, mag nooit vanwege recreatie op Amsterdam of Giethoorn gaan lijken. Hoe meer hoe beter brengt ook bij toerisme geen duurzaamheid.

Tweede stokpaardje: wie Zutphen zegt, zegt cultuur, in veel verschillende stenen en in veel verschillende mensen. Daar hoort onze Buitensociëteit natuurlijk bij, maar geen nieuw cultuurpaleis. 

Rollen in de raad

Forumlid; Forumvoorzitter

Nevenfunctie(s)

Organisatie
Herman Krans Advocaat
Functie
Advocaat
Bezoldigd
ja
Tijdsbeslag
100 uur per maand
Organisatie
St. Walburgiskerk Zutphen
Functie
secretaris/vice voorzitter
Bezoldigd
nee
Tijdsbeslag
25 uur per maand