Pagina delen

Huibert Brouwer

Visitekaartje

Persoonlijke informatie

Ik ben Huibert Brouwer, raadslid voor D66 Zutphen/Warnsveld sinds oktober 2015.

Ik woon sinds 1996 in Zutphen. Mijn band met Zutphen gaat nog wat verder terug, want mijn ouders woonden hier al langer. Mijn vader werkte namelijk bij Calpam Vloeibaar Gas, de voorganger van het huidige Primagaz, hier nog steeds gevestigd op de Mars.

Toen ik eenmaal zelf in Zutphen woonde met twee opgroeiende kinderen begon ik anders naar mijn omgeving te kijken: hoe zijn de scholen, onderwijs, het verkeer in je straat. Zo groeide mijn betrokkenheid en ga je nadenken over wat echt belangrijk is voor een stad en voor een gemeente. Eind 2012 heb ik besloten politiek actief te worden en sinds 2014 actief betrokken bij de gemeenteraad als forumlid voor D66 en later als raadslid.

Ik ben kind van ouders die volledig berooid, op de vlucht uit Indonesië, in Nederland aankwamen. Door al die verhalen van mijn ouders over die eerste tijd in Nederland voel ik mee met alle vluchtelingen die nu in azc’s worden opgevangen zoals hier in Zutphen. Ik ben er trots op dat hier in Zutphen de ontvangst en opvang van vluchtelingen goed is verlopen. Mede door de inzet van de inwoners van Zutphen en in het bijzonder de wijkbewoners. Zutphen is een tolerante stad en dat wil ik heel graag behouden.

Rollen in de raad

Nevenfunctie(s)

Organisatie
 
Functie
 
Bezoldigd
 
Tijdsbeslag
per

Fractie

Websites

Behandeld in