Pagina delen

Cursus Politiek Actief

De gemeenteraad van Zutphen organiseert in juni 2021 de cursus Politiek Actief. Met deze cursus wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid. De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie van de gemeente Zutphen in samenwerking met ProDemos, www.prodemos.nl.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt. Heeft u een beperking? Ook dan kunt u meedoen aan deze cursus.

Bent u al politiek actief in uw politieke partij? Dan komt u niet in aanmerking voor deze cursus.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het College aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. U kunt gratis aan de cursus deelnemen.

De cursusavonden zijn gepland op woensdagavonden:

  • 2 juni
  • 9 juni
  • 16 juni
  • 23 juni
  • 30 juni

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze cursus door het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen naar griffie@zutphen.nl.

Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Bij veel belangstelling werken we met een wachtlijst. Wanneer er een volgende cursus komt, kunt u alsnog deelnemen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bram Duizer via griffie@zutphen.nl