Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Sociaal - Beeldvormend (S)

Presentatie Inwoner in beeld

donderdag 4 april 2024

19:30 - 20:30
Locatie

Shrewsburykamer

Voorzitter
Addy Garritsen

Uitzending

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2

  De gemeenteraad heeft op 24 april 2023 het “Plan van Aanpak Inwoner in Beeld” vastgesteld en daarmee de opdracht gegeven om te komen tot een verandering in beleid, cultuur en dienstverlening aan inwoners die een beroep doen op de gemeente in het kader van de Participatiewet, de Wet inburgering en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.


  Inmiddels wordt nu acht maanden uitvoering aan deze opdracht gegeven en worden flinke stappen gezet. Vandaar dat de ambtelijke organisatie de raad wil informeren over de stand van zaken. De raad wordt geïnformeerd over enerzijds de uitdagingen in dit proces en anderzijds om samen vervolgstappen afstemmen.


  Daarnaast kan de raad feedback geven, vragen stellen over het project en zaken die in dit kader belangrijk zijn, aan de organisatie meegeven. Verder is het van belang om te weten of en zo ja op welke wijze de raadsleden betrokken willen worden bij het vervolg van Inwoner in Beeld. Denk daarbij aan de kaderstelling ten behoeve van de beleidsvorming op het gebied van Werk, Inkomen, Schulden en Inburgering.


  Hierbij wordt de de werkwijze “learning by doing” gehanteerd. Ook in dat kader is het belangrijk om af te stemmen met de bestuurlijke “opdrachtgever”. Op die manier kan doorgegaan worden op de koers die vanaf 24 april 2023 is ingezet.

 3. 3
  Sluiting