Brouwer, H.

Contactinformatie H. Brouwer 0575-546890 | 06-54688116 | ...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Brouwer, H.

Brouwer, H.

Contactinformatie

H. Brouwer

0575-546890 | 06-54688116 |
h.brouwer@raad.zutphen.nl

Partij

D66

Rol in de gemeenteraad

Raadslid; Rekenkamercommissielid

Persoonlijke informatie

Ik ben Huibert Brouwer, raadslid voor D66 Zutphen/Warnsveld sinds oktober 2015.

Ik woon sinds 1996 in Zutphen. Mijn band met Zutphen gaat nog wat verder terug, want mijn ouders woonden hier al langer. Mijn vader werkte namelijk bij Calpam-gas de voorganger van het huidige Primagaz, hier nog steeds gevestigd op de Mars. Toen ik student was in Utrecht kwam ik dan in de weekenden naar huis en liep ik vanaf het station door de middeleeuwse binnenstad via de lange Hofstraat, de Walburgiskerk en vervolgens via de IJsseldijk naar het huis van mijn ouders in de Waarden. Prachtige route en zo ben ik van die stad gaan houden. Toen ik er eenmaal zelf woonde met twee opgroeiende kinderen begin je anders naar je omgeving te kijken: hoe zijn de scholen, onderwijs, het verkeer in je straat. Zo groeide mijn betrokkenheid en ga je nadenken over wat echt belangrijk is voor een stad en voor een gemeente.

Maar er is meer. Ik ben ook kind van ouders die volledig berooid, op de vlucht uit Indonesië, in Nederland aankwamen. Door al die verhalen van mijn ouders over die eerste tijd in Nederland voel ik mee met alle vluchtelingen die nu in azc’s worden opgevangen zoals hier in Zutphen. Ik ben er trots op dat hier in Zutphen de ontvangst en opvang van vluchtelingen goed is verlopen. Mede door de inzet van de inwoners van Zutphen en in het bijzonder de wijkbewoners. Zutphen is een tolerante stad en dat wil ik heel graag behouden.

Ik heb een juridische achtergrond en heb in 2016, tot mijn grote plezier, mijn master Nederlands recht behaald aan de Open Universiteit. Ik wil mij graag inzetten voor vraagstukken op het gebied van verkeer, infrastructuur, mobiliteit, RO, omgevingswet en duurzaamheid. Van 2009 tot en met 2015 ben ik lid en later voorzitter geweest van de commissie ontwikkelingssamenwerking gemeente Zutphen. Sinds september 2014 ben ik lid van de rekenkamercommissie.

De zorg voor je medemens heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om de politiek in te gaan. Dus als je mij recht op de man vraagt, wat heeft je uiteindelijk bezielt om voor de politiek te kiezen dan is dat de zorg voor je medemens. Dat is mijn sociaal-liberale overtuiging om politiek actief te worden.

Nevenfunctie(s)

Organisatie:
Functie:
Bezoldigd:
Tijdsbeslag: uur per
Titel:

  • Bezoekadres: 's Gravenhof 2, 7201 DN Zutphen
  • Postadres: Postbus 41, 7200 AA
  • Telefoon: 140575
  • Email: info@zutphen.nl